Homestaging/fotostaging
27. 04. 2023

Homestaging/fotostaging

Jaký je rozdíl mezi homestagingem a fotostagingem? A proč jsou stále populárnější?

Při prodeji nemovitosti je důležité, aby se potenciální kupci dokázali v prostoru dobře zorientovat a aby si ho dokázali dobře představit. A právě zde vstupuje do hry homestaging a fotostaging, které jsou stále populárnějšími nástroji při prodeji nemovitostí.

Homestaging je proces, kdy se nemovitost upravuje tak, aby potenciální zájemci byli přitahováni k nákupu. To se děje prostřednictvím aranžování a vylepšování interiéru a exteriéru nemovitosti. Homestaging se zaměřuje na úpravy, které zlepšují vzhled nemovitosti a zvýrazňují její klady. To může zahrnovat úpravy nábytku, doplňků, osvětlení a zahrady. Důležité je, aby nemovitost působila jako harmonický celek a aby potenciální kupci viděli, jak by se v ní žilo.

Fotostaging se naopak zaměřuje na upravování fotografií nemovitosti, aby byly co nejpřitažlivější pro potenciální zájemce. Cílem je zachytit nemovitost co nejlépe a ukázat ji v co nejlepším světle. Dobré fotografie jsou klíčové pro vzbuzení zájmu a získání pozornosti potenciálních zájemců. Fotostaging se zaměřuje na vylepšení prostoru na fotografiích a vytvoření příjemné atmosféry.

Zapojení homestagingu a fotostagingu při prodeji nemovitosti může mít velký vliv na rychlost a cenu prodeje. Většina z nás je vizuálně založena a záleží na tom, jak nemovitost vypadá. Dobré fotky, upravený interiér a exteriér mohou zvýšit zájem o nemovitost a zlepšit tak šance na rychlý prodej za lepší cenu.

Navíc, pokud je nemovitost prázdná, bez nábytku a doplňků, může se jevit jako studená a neosobní, což může odrazovat potenciální zájemce. Homestaging může pomoci vytvořit atmosféru a pocit útulnosti, které jsou potenciálními zájemci vítány.

V současnosti se homestaging a fotostaging stávají stále populárnějšími nástroji při prodeji nemovitosti. Je to způsob, jak zvýšit atraktivitu nemovitosti a upoutat pozornost potenciálních zájemců.

 

Vladimír Rekl
Autor: Vladimír Rekl

Obchodování je to, co mně baví. S prokazatelnými výsledky se mu věnuji v různých oborech více než třicet let. Mám rád výzvy a rád hledám cesty vedoucí k cíli. Všechny nové zkušenosti zúročuji a posouvám do každodenní praxe. Je skvělé poznávat nové lidi a přinášet jim nejlepší řešení.

Proč vsadit právě na mě? Jsem si vědom, že člověk nekupuje ani neprodává nemovitost každý den. Pro mnohé z nás je to jedno ze zásadních životních rozhodnutí spojené s velkou investicí a očekáváním. Proto ke každému prodeji/koupi/pronájmu přistupuji s maximální péčí, zodpovědností, individuálním přístupem a stoprocentním nasazením.
 
Pokud chcete prodat svou nemovitost, nejste si jisti cenou, potřebujete odhad nebo jen nezávaznou konzultaci, neváhejte se na mě obrátit. Rád se s Vámi sejdu u šálku kávy a vše probereme.
 
podpis_vladimir-rekl_black_high-res
 
 
 
 

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Odhad ceny nemovitosti ZDARMA

Spočítejte si orientační cenu vaší nemovitosti.

Spočítat ZDARMA